شاید پاسخ به این سوال که فیزیک چیست، کمی دور از سلیقه بسیاری از انسانهایی باشد که درگیر علم هستند. برخی معتقد هستند که این سوالات صرفا سوالهایی بیهوده است و جوابهایی به همراه خواهد داشت، بسیار بیهوده تر از سوالهایشان. اما واقعیت این است که سوالهای ساده و ظاهرا بدیهیای مثل همین سوال است که درک عمیق ما از هر چیز را به ارمغان میآورد.
فیزیک چیست؟
فیزیک شاخهای از علم است که به مطالعه طبیعت که شامل ماده، انرژی و برهمکنش های بین آنهاست، می پردازد. این پردازش به درک اصول و قوانین اساسی حاکم بر جهان طبیعی منجر می شود. کلمه “فیزیک” از کلمه یونانی “physis” به معنای “طبیعت” یا “ماهیت” گرفته شده است. فیزیک به عنوان زیرشاخه گستردهای از علم ابزار زیادی مبتنی بر روش علمی (Scientific Method)، در قالب فرضیه، نظریه، قانون، مدل، آزمایش، شبیهسازی و … در چارچوب وسیعی از ریاضیات اختیار فیزیکدان می گذارد.
فیزیکدان کیست؟ به چه کسی فیزیکپیشه میگوییم؟
فیزیکدان کسی است که با شناخت ابزاری که فیزیک فراهم میآورد، در راستای هدف غایی فیزیک، یعنی شناخت و مدل سازی تمام طبیعت، تلاش میکند.فیزیکدانان رفتار جهان فیزیکی را در مقیاس های مختلف، از ذرات زیر اتمی گرفته تا در وسعت کیهان، کاوش و بررسی می کنند. آنها به دنبال توصیف و توضیح خواص و پویایی ماده و انرژی و همچنین نیروها و پدیده هایی هستند که جهان ما را شکل می دهند.
زمینههای مطالعه فیزیک
زمینه های کلیدی مطالعه در فیزیک شامل مکانیک است که به حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آنها می پردازد. الکترومغناطیس، که بر تعامل بین الکتریسیته و مغناطیس تمرکز دارد. اپتیک، که رفتار نور را بررسی می کند. ترمودینامیک که انتقال گرما و انرژی را مطالعه می کند. و مکانیک کوانتومی که رفتار ذرات را در مقیاس میکروسکوپی بررسی می کند.
رشته فیزیک از مدل های ریاضی، آزمایش و مشاهده برای فرموله کردن نظریه ها و پیش بینی رفتار سیستم های فیزیکی استفاده می کند. این تئوری ها با ظهور شواهد و اکتشافات جدید به طور مداوم مورد آزمایش، پالایش و بسط قرار می گیرند. فیزیک نقش مهمی در پیشبرد درک ما از جهان طبیعی دارد و زیربنای بسیاری از نوآوری های تکنولوژیکی است. همچنین با سایر رشته های علمی مانند شیمی، زیست شناسی و نجوم تلاقی می کند و پایه ای برای مطالعه آنها فراهم می کند.
یک پاسخ
فیزیک علم طبیعت و آنچه مشهود و محسوس است علم قوانین حاکم بر دنیای مادی و به کار گیری آن ها