درباره سایت هگزیست
درباره سایت هگزیست
صفحه اصلیانتخاب رشتهجستار چهارم: ترم چهار رشته فیزیک چطور می‌گذرد؟

جستار چهارم: ترم چهار رشته فیزیک چطور می‌گذرد؟

این مقاله چهارمین مقاله کوتاه از جستارنویسی‌های فیزیکی من است و ترم چهار رشته فیزیک را شامل می‌شود. بخاطر دلایل مختلفی کمی با تاخیر نسبت به جستارهای قبلی سراغ نوشتن این یکی آمدم، چون واقعا از نظر محتوایی نیاز داشتم به اینکه درباره ترم چهار بنویسم، کمی خودم را درگیر فرآیند عمیق کنم. طبق روال، قرار است در قالب یک این جستارهای فیزیکی درباره این صحبت کنم که حال و حوای دوره کارشناسی چطور می‌گذرد. لینک جستارهای قبلی در انتهای مقاله قرار داده شده است.

ترم چهار رشته فیزیک مثل برق می‌گذرد!

شاید مهم‌ترین ویژگی ترم چهار و بیشتر ترم‌های زوج دانشگاه این باشد که سرعت گذرشان بسیار بالاست. قبلا در مقاله مرتبط با ترم دو رشته فیزیک درباره این مسئله صبحت کردم که لینک آن‌را می‌توانید در انتهای همین مقاله پیدا کنید. البته همچنان در این ترم هم شما در خدمت فیزیک خواهید بود. درس‌های فیزیکی بیشتری نسبت به ترم‌های گذشته خواهید داشت که موضوع را جذاب تر می‌کند.

معبد الکترومغناطیس

شاید یکی از جذاب‌ترین اتفاقات ترم چهار ورود به درس الکترومغناطیس باشد. درسی که در ظاهر و باطنش سرشار از ریاضیاتی است که معنایی خاصی نمی‌دهد! به طور شخصی بعد از حدود شش سال فیزیک آکادمیک خواندن، هنوز هم معنا و مفهوم کلماتی که در معبد مقدس الکترومغناطیس و الکترودینامیک به زبان می‌آوریم نمی‌دانم. این کرسی درسی به راستی شبیه یک معبد است. در آن شما از انتزاعات و چیزهایی که نه می‌توان درک کرد و نه می‌توان لمس کرد صحبت خواهید کرد. مفاهیمی مثل میدان. مطمئن باشید اساتید و دیگران سعی خواهند کرد بگویند نه اینطور هم نیست، اما اینطور هست!

مکانیک لاگرانژی و نفس‌های آخر مکانیک تحلیلی

یکی دیگر از اتفاقات دوست داشتنی و بیاد ماندنی ترم چهار، حضور در درس مکانیک تحلیلی 2 می‌باشد. به بهانه این کرسی درسی شما با مکانیک لاگرانژی و همیلتونی آشنا خواهید شد که یکی از زیباترین مدل‌های ریاضی و فیزیک برای توصیف پدیده‌هایی است که در حوزه حرکت و مکانیک قرار می‌گیرند. مفاهیمی را به همین بهانه فرا می‌گیریم که تمام اصول اولیه و عالی مکانیک کوانتومی مدرن را شکل داده‌اند. این درس مقدمه‌ای خواهد بود بر مکانیک کوانتومی مقدماتی و پیشرفته. سعی کنید با احترام با این کرسی درسی کنار بیایید. شاید تنها قسمتی از مکانیک کوانتومی که کمی قابل درک است، همین مقدمات کلاسیکی آن باشد!

دومین اپیزود از ریاضی فیزیک؛ ریاضیات تا لب گور

ریاضی فیزیک دو درس دیگری است که در این ترم تحصیلی با آن مواجه می‌شویم. به طور شخصی مباحثی که در این درس مطرح می‌شود را هم از نظر تنوع و هم از نظر محتوایی نسبت به درس ریاضی فیزیک 1 ترجیح می‌دهم. گرچه دانشگاه به دانشگاه محتوای ارائه شده در این درس متفاوت است، اما به طور کلی می‌توان حدود محتوایی را در نظر گرفت که در همه جا ارائه می‌شود و موضوعات جای گرفته در این حدود به شدت زیباست. در این درس قرار است باقی توشه ریاضی سفر فیزیکی خودمان را برداریم و به راه بیفتیم.

مبانی برنامه نویسی کامپیوتر؛ یک شمشیر دولبه

اگر مثل من از افرادی باشید که برنامه‌نویسی کامپیوتر برایتان جذاب کافی را ندارد، احتمالا این درس را دیر از حد معمول اخذ خواهید کرد. اینگونه است که در ترم چهار به جای ترم سه، پذیران آن خواهید بود. در این درس معمولا یک زبان برنامه‌نویسی مثل بیشتر زبان‌های سی یا پایتون در کنار مبانی الگوریتم و حل مسئله تا حدی مطرح می‌شوند که متناسب با اینکه چقدر از اینگونه چیزها لذت می‌برید، می‌توانید برایتان جذاب یا عذاب‌آور باشد.

ترم چهار رشته فیزیک یک واقع گرایی پخته تر!

همانطور که در ترم سه شما به یک واقع گرایی منطقی تر نسبت به فیزیک و آنچه از فیزیک در دانشگاه روایت می‌شود خواهید رسید، ترم چهار رشته فیزیک هم برایتان واقع گرایی معقول خودش را خواهد داشت. قرار است بیشتر با اینکه معنی فیزیک خواندن در دانشگاه چیست آشنا شوید که البته هم می‌تواند موجب شود ناامید تر شود و هم امیدوارتر.

سندرم سال بالایی کمتر می‌شود!

در مقاله مربوط به ترم سه رشته فیزیک گفتم که درگیر سندرمی خوایهد شد به اسم سندرم سال بالایی. به این صورت که در شرایطی که احتمالا تکلیفتان با خودتان مشخص نیست، باید نقش یک فرد با تجربه و دانای کل برای یک نسل جدید بازی کنید! غلظت این سندرم در این ترم کمتر خواهد شد.

ترم چهار رشته فیزیک تمام می‌شود!

برای تاکید بیشتر و بیشتر باز هم تکرار می‌کنم که این نوشته تمام حاصل تجربیات بود و هیچ پشتوانه علمی و دانشی ندارد. و همینطور یادتان باشد که ترم‌های دانشگاه تمام می‌شوند؛ هر اندازه هم که سخت باشند و سخت بگذرند، خواهند گذشت. اما همیشه و همیشه و بازهم همیشه، شخصیتی که با آن وارد یک ترم می‌شوید تماما برابر با شخصیتی نخواهد بود که با آن از یک ترم خارج می‌شوید. مراقب انتخاب هایتان باشید!


لینک کوتاه: https://hexist.ir/?p=1283

کوروش کریمی
کوروش کریمیhttps://kkarimi.ir/
یک فیزیک‌‌خوانده که دوست دارد درباره فیزیک بنویسد. روایت شخصی ام از فیزیک را در اینجا نگارش می‌کنم.
مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر