درباره سایت هگزیست
درباره سایت هگزیست
صفحه اصلیانتخاب رشتهجستار سوم: ترم سه رشته فیزیک و شوخی با فیزیک!

جستار سوم: ترم سه رشته فیزیک و شوخی با فیزیک!

این مقاله سومین مقاله کوتاه از جستارنویسی‌های فیزیکی من است و ترم سه رشته فیزیک را شامل می‌شود. قرار است در قالب یک این جستارهای فیزیکی درباره این صحبت کنم که حال و حوای دوره کارشناسی چطور می‌گذرد. از طرفی تصمیم گرفتم ترم به ترم به طور جداگانه صحبت کنم چرا که متناسب با کرسی‌های درسی که قرار است در آن‌ها شرکت کنیم، حال و هوای هر ترم هم تغییر خواهد کرد. لینک جستارهای قبلی در انتهای مقاله قرار داده شده است.

به فیزیک خوش آمدید!

ترم سه رشته فیزیک یکی از بهترین ترم‌های تحصیلی چهارساله هر دانشجوی فیزیک است. اول از همه این ترم به نوعی آغاز ورود شما به حوزه فیزیک است و به نوعی خوش‌آمد گوی شما به این حیطه. در این ترم درس‌های جدی‌تر که البته فیزیکی‌تر هم هستند شروع می‌شوند. یکی از قشنگ‌ترین این درس‌ها درس مکانیک تحلیلی است که به نوعی می‌توان آن‌را “مقدمه‌ای بر مکانیک کوانتومی” دانست. در این کرسی درس سه واحدی و البته بخش دوم آن در ترم چهار رشته فیزیک، شما قرار است اصول کلی مکانیک کلاسیک و رویکردهای مختلف برای بررسی پدیده حرکت اجسام را بررسی کنید.

ریاضیات همچنان گریبان‌گیر شماست!

البته ریاضیات همچنان گریبان‌گیر شما خواهد بود. درس ریاضی فیزیک 1 که البته متناسب با رویکرد استاد درس، می‌تواند برایتان بسیار لذت بخش و کاربردی باشد یا بسیار عذاب آور و بی‌بهره. این درس یکی از مهم‌ترین دروسی است که در دوران کارشناسی ارائه می‌شود و تسلط به مفاهیم و سرفصل‌هایی که قرار در آن روایت شوند کار شما را برای تبدیل شدن به یک فیزیک‌پیشه معمولی بسیار هموارتر می‌کند. ریاضی فیزیک 1 و 2 در ترم سه رشته فیزیک و ترم 4 ارائه می‌شوند و معمولا کم پیش می‌آید که استادی بتواند با تسلط کامل، تمام ریاضیات مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار دهد.

ترم سه رشته فیزیک؛ مقدمه‌ای بر واقع‌گرایی

در جستار اول و بسیاری از مقالات فیزیک دانشگاهی من و آرین سعی کرده‌ایم که درباره ناامیدی‌هایی که فیزیک دانشگاهی سر راه دانشجویان فیزیک قرار می‌دهد صحبت کنیم، همینطور انتظارهایی که در ذهنمان قبل از ورود به دانشگاه از فیزیک خواندن داریم و نحوه ناامید شدن از آن‌ها بعد از ورود به دانشگاه. همانطور که ترم اول و دوم رشته فیزیک کمی ناامیدمان می‌کند و به نوعی باعث می‌شود “از تغییر جهان منصرف شویم”، ترم سه رشته فیزیک آغازی است بر واقع‌گرایی درباره این چنین تفکراتی.

در ترم سه رشته فیزیک شروع سال دوم هر دانشجویی در دانشگاه است. از یک سو ما دو ترم (یک سال) درس خواندیم و سیستم دانشگاه برایمان غریبه نیست و از سوی دیگر تابستان را گذرانده‌ایم که فرصت خوبی برای فکر کردن و سازمان‌دهی تفکراتمان است. در کنار این‌ها حوالی همین ترم‌هاست که دوباره آن تفکر اصیل درباره رشته فیزیک و تغییر جهان 🙂 بر خواهد گشت، البته این سری کمی واقع‌گرایانه تر. ادامه‌اش را در جستارهای بعدی خواهم گفت.

حاشیه‌ها و کرسی‌های بیهوده

یکبار برای همیشه بگذارید خیالتان را راحت کنیم. تا انتهای دوره کارشناسی، قرار نیست نفس راحتی از دست دو چیز بکشید: اول حاشیه‌هایی است که احتمالا ترم‌های اول و دوم برایتان ایجاد شده و دوم کرسی‌های درسی بیهوده‌ای که خواهید گذراند. البته وقتی می‌گویم حاشیه منظورم لزوما چیز بدی نیست، بیشتر منظور هر چیز غیر از درس و امور درسی. یکی دیگر از مهم‌ترین اتفاقات ترم سه رشته فیزیک این است که روابط دوستانه و عاطفی‌تان منطقی‌تر و بهینه‌تر می‌شود.

سندرم سال بالایی؛ ورودی‌های جدید

شاید یکی از پرچالش‌ترین اتفاقات ترم سه رشته فیزیک و احتمالا هر رشته‌ای، مخصوصا اگر مثل من آدم پر جنب و جوش و فعالی در دانشگاه باشید، مواجهه با ورودی‌های جدید دانشگاه است. فرض کنید شما تازه توانسته‌اید فضای درس و دانشگاه و زندگی‌تان به عنوان یک دانشجوی رشته فیزیک را برای خودتان شفاف کنید که می‎‌بینید جماعت جدید از راه می‌رسند که مثل خودتان با شور و اشتیاق عجیب و غریبی برای جابه‌جایی مرزهای دانش رشته فیزیک را انتخاب کرده و به دانشگاه آمده‌اند.

تبریک می‌گویم، در اینجا شما بدون آنکه بخواهید تبدیل شده‌اید به یک سال بالایی؛ در حالی که همچنان با خودتان درگیر هستید باید پاسخگوی سوالات و مسائل خیلی‌های دیگر هم باشید. باید مسئولیت خیلی‌ها را بر عهده بگیرید. این قطعا برایتان عذاب‌آور و سخت خواهد بود، مخصوصا اگر مثل من از صحبت با مردم لذت نبرید. حتی یک سری جاها باید وانمود کنید جواب چیزهایی را می‌دانید که واقعا نمی‌دانید! واقعا عجیب است؛ مثل یک بیماری آدم را خسته می‌کند. بیماری‌ای به نام سندرم سال بالایی.

ترم سه رشته فیزیک تمام می‌شود!

برای تاکید بیشتر باز هم تکرار می‌کنم که این نوشته تمام حاصل تجربیات بود و هیچ پشتوانه علمی و دانشی ندارد. و همینطور یادتان باشد که ترم‌های دانشگاه تمام می‌شوند؛ هر اندازه هم که سخت باشند و سخت بگذرند، خواهند گذشت. اما همیشه و همیشه، شخصیتی که با آن وارد یک ترم می‌شوید تماما برابر با شخصیتی نخواهد بود که با آن از یک ترم خارج می‌شوید. مراقب انتخاب هایتان باشید!


لینک کوتاه: https://hexist.ir/?p=1258

کوروش کریمی
کوروش کریمیhttps://kkarimi.ir/
یک فیزیک‌‌خوانده که دوست دارد درباره فیزیک بنویسد. روایت شخصی ام از فیزیک را در اینجا نگارش می‌کنم.
مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر